blog

people-2567915_1280

 

Welke switch heb jij gemaakt?

Heb je de switch gemaakt door te leven naar het Geest wat leven en vrede brengt, eigen ik speel een grote rol door steeds weer opnieuw te kiezen wat leven en vrede geeft. Door woorden van leven te zaaien, bepaald de goede koers. Op de tong liggen zowel dood als leven: wie aan een van beide de voorkeur geeft, zal de vruchten daarvan plukken spreuken 18;21

Ons leven wordt bepaald naar wat we denken en spreken, het bepaald de koers van ons bestemming waar we voor gemaakt zijn en waar wij goed in zijn.

 

Jij bent van Waarde

Hard aan gewerkt, Ten volle ingezet. In alle oprechtheid, aan mogen bouwen. In de wereld, als een licht, schitteren.

Bazuin het, Vertel het. Al het mooie, Al het Levendige. Nieuwe sleutels. Creativiteit. Nog zoveel goeds.

Lang en breed. Voor jou, Het ligt klaar.

Pak het, pak het op. Probeer het uit. Laat het niet liggen , Het is voor jou!

Zoveel nieuws, Ontdek het.

Voor wie? Van 1 t/m 100

Al het goede.

Jij bent van grote waarde.

Jou keuze. Jij kiest. Jij schept.

Jij bepaalt, Jij brengt waarde. Vernieuwd.

Weerstand, Stemmen die spreken, Nee,… niets voor jou. Niet het type…..Jij?!

De mening van anderen. Ben je gek.

Droom ontkracht, En bestolen.

Bied weerstand.

Wat wil jij ?…….

Blijven staan waar je bent ?

Nee!

Hier uit komen. Nieuwe dingen leren. Nieuwe dingen ontdekken. Creatief worden.

Hoopvol, verwacht, geloof.

Doorbreken. Door groeien. Doorgeven

Onvoorwaardelijk.

Geloof, Hoop, Liefde.

Vooruit kijken, Uit stappen. Tot stand brengen

Het is gelukt, Gelukkig!

Het is je gelukt!

Wist niet dat ik het kon.

Het is gelukt!

Jij bent van waarde, Laat je licht schijnen

Laat je licht schijnen, Zet je voetzool betreed de plaats, en neem het in bezit.

 

Er door heen

k ben erdoor heen gegaan, en nog steeds maar nu kan ik steeds sneller schakelen Geloven in de Heer Jezus dat is mijn basis waar ik altijd op terug wil komen. Mijn vrije keus, mijn wil. Omdat het goed is en het werkt, ik weet het, ik weet het. Mooie ontdekkingen gedaan, en geweldige zegeningen ontvangen, Maar het was ook niet altijd gemakkelijk, Geloven ging niet altijd over een uitgestrekt rozen bedje zonder doorns. Waar de zegen wel al reeds al klaar stonden.

Toch mezelf nog in de weg stond de zegeningen te ontvangen, leven en overvloed, Ik wist het op te pakken. Maar aan de andere kant in zijn totaliteit had ik het nog niet helemaal onder de knie, Dood en leven zijn in de macht der tong, wie aan haar toegeeft, zal haar vrucht eten. Ik heb het, ik weet het, ik weet hoe het werkt. Maar wanneer de druk het meest op z’n hoogst is. Een zachte stem, die me aandreef om het goede te doen. Iemand sprak mij aan, denk om je woorden, weet wat je spreekt. Spreek zegen, leven, overvloed. Ik krijg een beeld. Leven en overvloed

De tong, Roer van het schip. Door mijn pijn heen riep ik het uit en koos. Ja, dat wil ik! Ik kies daarvoor, help mij! Ik zal spreken het goede en woorden van leven, ik kies ervoor. De persoon die mij liever zag gaan dan dat ik mocht blijven. Ik als pas wedergeboren gelovige, ik kreeg weerstand. Alle goede woorden waren naar me toe gekomen. Ik wist al gauw dat ik op de juiste manier moest gaan bidden.En woorden van leven uit te spreken. Mijn keuze, ik koos. Het goede uit te proberen in volharding ja, laat ik me daar aan houden. Een tegenstander een geliefde in de Heer. en wedergeboren gelovige christen. Die persoon maakte me echt moeilijk. Ik kies, het goede voor die persoon en te blijven zegenen en woorden van voorspoed en leven te blijven uitspreken.

En och, daar was het weer, in mij denken de aanklager van de broederen . Niets is goed, kon geen positief woord vinden in de situatie of naar de ander. De druk, die grip op mij had wilde mij laten spreken, negatief, boos, verbittering.

Ik hoor die liefdevolle stem. Nee, daar kies je niet voor, maak correctie! jij hebt de autoriteit, laat je niet beïnvloeden maar !Regeer! Geef het goede weg, geef het leven door, Ja! ik kies ervoor! Ja, ik ga naar mijn toevlucht, die mij het leven geeft en overvloed. Nee, nee dit wil ik niet. Ik kiest er niet voor om deze denkwijze toe te laten.

Ga weg! Satan met je leugens, ik neem autoriteit over jou, reeds ben jij een verslagen tegenstander! Jij weet wat jou toekomst is!

Ja ja, jij weet wat je toekomst is! Dus ik gebied jou.! Ik Regeer over jou! Ga weg!, Ik leg je zwijgen op! Pffff wel even bij komen nu……..Rust!

HEY! Hey Het is gewoon stil, he he, (in mijn gedachten/denken) zie je wel, Het is degelijk een geestelijke strijd, het is gewoon nu stil! Gelukkig dat ik het door heb gehad.

Nu weet ik weer. Ik weet het. Blijf scherp, we hebben niet te vechten tegen vlees en bloed. Het zijn niet de mensen die tegen over mij staan. Het is precies wat de schrift zegt.

Want wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: de duivelse heersers en machten die deze donkere wereld tiranniseren, boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen.

Bewapen u dus met al Gods wapens om u te kunnen verdedigen als de vijand aanvalt. Dan zult u, na grote dingen te hebben gedaan, ongeslagen uit de strijd tevoorschijn komen.

Herken je dit ook? Wil je ook die sleutels naar verandering in jou situatie?

 

WOORDEN VAN LEVEN                                                                                                             

Schelden doet niet zeer maar slaan een beetje meer’, dit zeiden de kinderen die vroeger op het schoolplein speelden. Spreuken 18 : 21 zegt: Dood en leven zijn in de macht der tong, wie aan haar toegeeft, zal haar vrucht eten.

Misschien heb je wel eens meegemaakt dat er over je geroddeld werd, dat er dingen over je gezegd zijn die niet waar zijn. Of dat er tegen jou over iemand werd geroddeld, herken je dat? De woorden die we uitspreken kunnen ofwel positief zijn of negatief, en kunnen iemand maken of breken

Woorden hebben kracht. Wanneer positieve woorden naar je toekomen, merk je al gauw dat het je opbouwt en bemoedigt.

 

 

family-286147_1280

MOEDERS EN ZORGEN                                                                                                                        

Om de week kom we samen met een groepje vrouwen, voornamelijk moeders, dan bidden we voor de kinderen. Telkens mag ik weer vernemen dat daar gebeds- verhoring plaats vindt. Ik geloof dat God goed is, en ook het beste voorheeft met de mensen, en dat Hij ons in alles heeft voorzien in Christus Jezus. Tijdens het samenkomen met de vrouwen zijn daar de verhalen van strijd en pijn, binnen en buiten het gezin. Daar bidden we dan voor, en daarin zien we een hoop zegen en overwinning. Het is echt geweldig om dat te mogen meemaken samen met de vrouwen. Het is een leer proces van vertrouwen en volharding, vallen en weer opstaan, waarin de overwinning telkens weer wordt behaald.

Een getuigenis dat ik graag wil delen gaat over een strijdvaardige oma, die voor haar kleinkind bid. De ouders van het kind hebben strijd met elkaar, en kunnen het niet met elkaar vinden. Het kind lijdt hier onder. Deze strijd hebben we in gebed gebracht, en bij elke nieuwe ochtend van gebed  horen we dat er vorderingen plaats vinden. God is goed, en wij blijven volharden in gebed.

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close