De nieuwe jij

butterfly-3226534_1280

Discovery journey

Hoe Jedidjah begon is een proces vooraf gegaan in mij eigen levens reis (discovery journey), ik ontdekte in mijn christelijke geloof in het wedergeboren leven niet in één keer zijn veranderd, wat de bijbel onderwijs is dat we een nieuwe schepping zijn geworden,  mijn geest is vernieuwd maar mijn fysieke lichaam en de omstandigheden waren nog steeds het zelfde. Mijn ontdekking was dat er nog veel dingen moesten veranderen, in omgang met andere gelovigen zag ik ook dat zij ook nog niet veranderd waren, dat gaf voor mij wel een zekere frustratie en teleurstelling van je mede gelovige die je familie in christus zijn, ik had zo mijn vragen en boze momenten, ondertussen las en hoorde ik wat er in de bijbel staat, dat er staat geschreven je zult je naaste lief hebben, we hebben niet te strijden tegen vlees en bloed, het onderwerp van vergeving, ik had hierover grote vraag tekens wat betreft wat ik in mijn journey levens reis daarin de overwinning wel kan krijgen, en  ik had er een hard hoofd in zoals in de volksmond wordt genomen.

In de bijbel staat een tekst in spreuken 3:1-8 over dat we de wijsheid trachten aan te houden, het zal voor ons tot medicijn voor ons lichaam zijn. Ik begon over de wijsheid na te denken wat er werd gezegd in de schrift , ik kwam ook in spreuken 8 tegen dat de wijsheid gepaard gaat met het leven en rijkdom, dit deed mij nog meer aan het denken zetten en begon in de bijbel te zoeken naar de wijsheid en de verdere verwijzingen die eraan verbonden zijn, en ik werd overtuigd om te beginnen met de wijsheid aan het werk te gaan, ik begon daarmee in het bidden. Mijn journey was opgestart en na lange periode kreeg ik een geslaagd model tot stand, waarvoor ik aan het bidden was, maar ik mijn ontdekking was dat ik er nog niet helemaal in zijn volheid bent, ik had het onderwerp van vergeving en woord belijdenis gevonden waardoor ik hier aan kon zien hoe de HG mee aan het werk ging. Hoe ik wist aan te houden in deze wijsheid te bewegen nog niet er helemaal was. En ook hiervan heb ik geleerd in de volgende termijn die de wijsheid mij verder bracht, een prachtige persoonlijke ontdekken deed doen.

De autoriteit van de gel

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close